Νέα δεδομένα στο χώρο της κεντροαριστεράς στα Τρίκαλα

Η σημερινή δήλωση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ότι αποσύρεται από την κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας του κινήματος για λόγους υγείας, σίγουρα φέρνει νέα δεδομένα στο χώρο της κεντροαριστεράς και ανακατεύει ακόμη περισσότερο την τράπουλα μεταξύ των διεκδικητών, αλλά και εντός του κόμματος.

Σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο, σίγουρο δεν είναι ευχάριστη αυτή η εξέλιξη με την υγεία της Προέδρου, η οποία φέρνει στενάχωρα συναισθήματα στους φίλους, τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές της, βάζοντας τους σε σκέψεις και προβληματισμούς.

Στα Τρίκαλα αυτός που ίσως «πλήγηκε» περισσότερο από την δήλωση της Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί από τον αγώνα διεκδίκησης της ηγεσίας είναι ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ηλιάδης, οποίος πέρα από ένθερμος υποστηρικτής, φίλος και στενός της συνεργάτης, έχει δεθεί μαζί της και με κουμπαριά.

Το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα, είναι το τι θα πράξει από εδώ και πέρα ο Γιώργος Ηλιάδης, μετά από αυτή την εξέλιξη που ομολογουμένως εξέπληξε πολλούς, παρόλο που το πρόβλημα υγείας της Φώφης Γεννηματά έρχεται από παλιά και όλοι το γνώριζαν λίγο πολύ.

Θα μείνει πιστός στη Φώφη μέχρι τέλους ή θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσει τη στάση του, στηρίζοντας κάποιον άλλο υποψήφιο. Φανταζόμαστε πως τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα τα δώσει ο ίδιος εν ευθέτω χρόνω, όταν θα σταθμίσει καλά τα γεγονότα και όλα τα δεδομένα και πάρει τις οριστικές του αποφάσεις…