ΝΔ: Τίποτα δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή

nd pinakida

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Πάνος Καμμένος, λένε στη ΝΔ, γνώριζαν όσα αναφέρει ο κ. Βαρουφακης και οφείλουν να δώσουν απαντήσεις.

Θα επανεξετασθεί η στάση της ΝΔ στη Βουλή όσον αφορά στα επόμενα νομοσχέδια.

ΝΔ: Τίποτα δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή –Θα επανεξετάσει τη στάση στη Βουλή

Ως ξεκάθαρη υποκλοπή των ΑΦΜ των πολιτών, ερμηνεύει η ΝΔ τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Βαρουφάκη.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ όπου αυτός συμμετείχε, εξέφρασαν την απορία τους για ποιο λόγο δεν έχει επέμβει ακόμα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα, προανήγγειλαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανεξετάσει την περαιτέρω στάση της στη Βουλή όσον αφορά τα επόμενα νομοσχέδια, αφού, όπως λένε, «τίποτε δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή».

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Πάνος Καμμένος, λένε στη ΝΔ, γνώριζαν όσα αναφέρει ο κ. Βαρουφακης. Ειδικά ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τη Συγγρού, «δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος και να δώσει πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αποφάσισε να διώξει τον κ. Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού».

ΝΔ: Ο Τσίπρας να δώσει άμεσα πειστικές απαντήσεις για Βαρουφάκη

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως καθημερινά αποκαλύπτεται από σωρεία δηλώσεων, δημοσιευμάτων και πληροφοριών, φαίνεται ότι κάποιοι απεργάζονταν κρυφό Σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον. Ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνος τα γεγονότα.

Επειδή ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος τηρούν σιγή ιχθύος, η Νέα Δημοκρατία τους καλεί να δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα «σταγονίδια της δραχμής» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού, η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση:

-Καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση προκειμένου η υπόθεση να συζητηθεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και καλούμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει προσωπικά και να δώσει εξηγήσεις για όσα αποκαλύπτονται.

-Καταθέτουμε άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Επίσης η Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο ερευνητικό στόχο, προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

ΝΔ: Ερώτηση 24 βουλευτών για το Plan B του Bαρουφάκη

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν 24 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αν ήταν σε γνώση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην Υπουργό Οικονομικών σε σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών.

Για το λόγο αυτό καλούν τον Πρωθυπουργό να δώσει θεσμική απάντηση για το κατά πόσο γνώριζε τις λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, αν τελούσε υπό την έγκριση του, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά.

euro2day.gr