Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά ο Βλαχογιάννης

petrelaio thermansis copy

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν από το υπουργείου Ανάπτυξης βουλευτές της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης, αλλά και πρατηριούχοι υποστηρίζοντας ότι η αύξησή του έχει συντελέσει στην κατακόρυφη μείωση των φορολογικών εσόδων.

Μεταξύ των βουλευτών που υπογράφουν την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ο τρικαλινός βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης

«Το μέτρο αυτό, πρέπει να αλλάξει άμεσα, κατά γενική ομολογία, ήταν αποτυχημένο μέτρο της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Να είστε σίγουροι ότι θα δει θετικά η κυβέρνηση, την αλλαγή του μέτρου, και οι αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας και οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα θα ωφεληθούν» . τόνισε πριν από λίγο στο ράδιο ζυγός, για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι 33 βουλευτές αναφέρουν ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης «καίει» τα εξουθενωμένα εισοδήματα όλων των νοικοκυριών και ότι το λαθρεμπόριο του πετρελαίου δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.

Παράλληλα, καταθέτουν προτάσεις για την αντιμετώπιση του.

.