Να ενταχθούν οι συνεταιριστικές τράπεζες στην ανακεφαλαιοποίηση

synetairestiki-trapeza-thessalias

Την ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίση του τραπεζικού συστήματος προτείνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Παράλληλα, επισημαίνει πως επιθυμία είναι η ενίσχυση του συγκεκριμένου κλάδου μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης.

«Στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, ο οποίος υποστηρίζει πρωτίστως τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας και την τοπική ανάπτυξη», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε, λέγοντας:

«Βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο συνεταιριστικός τραπεζικός κλάδος να ενισχυθεί μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης, με κύριους άξονες τη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, την κεντροποίηση λειτουργιών και συστημάτων με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές».

«Στην κατεύθυνση αυτή, στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ένταξη των συναιτεριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», κατέληξε.

.