Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί κηπευτικών της Θεσσαλίας

kipeutika
Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί κηπευτικών της Θεσσαλίας  που υπέστησαν ζημιά, λόγω του διατροφικού σκανδάλου με το βακτήριο E.coli.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πρόκειται να ενημερώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Κώστα Σκανδαλίδη στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη 16-06-2011 συνάντησή τους, για την μεγάλη οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί κηπευτικών προϊόντων σε όλη την Θεσσαλία.
Oι Έλληνες παραγωγοί κηπευτικών βρίσκονται σε απόγνωση, μιας και βλέπουν ραγδαία πτώση των τιμών στα προϊόντα τους από τη μείωση της κατανάλωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κηπευτικά να παραμένουν αδιάθετα στα χωράφια, αλλά και όσα πωλούνται να διατίθενται σε εξευτελιστικές τιμές, όταν το κόστος παραγωγής είναι πολλαπλάσιο. 
Ως Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δηλώνουμε υπεύθυνα ότι τα κηπευτικά στο Νομό μας είναι απόλυτα ασφαλή και υγιεινά, τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και οι τρικαλινοί καταναλωτές μπορούν άφοβα να αγοράζουν και να καταναλώνουν τα κηπευτικά που παράγονται στη Θεσσαλία και στο Νομό Τρικάλων.