Ν. Υόρκη: Βιβλιοθήκη δανείζει… γραβάτες και τσάντες για συνεντεύξεις

Για έναν νέο που αναζητεί εργασία μια συνέντευξη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ακριβή, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων μία καλή και προσεγμένη εμφάνιση αποτελεί κριτήριο για τον σχηματισμό μίας καλής εικόνας από τους εργοδότες.

Πλέον, οι νέοι της Νέας Υόρκης αποκτούν μία μικρή βοήθεια σε αυτόν τον τομέα, καθώς μία βιβλιοθήκη τους δίνει τη δυνατότητα να δανειστούν αξεσουάρ, όπως γραβάτες, τσάντες και χαρτοφύλακες, αρκεί να μην τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 15 δολαρίων λόγω καθυστερήσεων στην επιστροφή βιβλίων.

Η ιδέα γεννήθηκε σε μια εργαζόμενη του παραρτήματος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης στο Ριβερσάιντ, ενώ έδινε συμβουλές σε νέους για την αναζήτηση εργασίας και τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος.

NEW YORK PUBLIC LIBRARY

Η Μισέλ Λι με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι νέοι στους οποίους απευθυνόταν δεν μπορούσαν να δώσουν βάρος σε μία προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, κυρίως διότι δεν διέθεταν τους απαραίτητους πόρους.

«Με έκανε να σκεφτώ αν η βιβλιοθήκη μπορούσε να βοηθήσει», δήλωσε σύμφωνα με την Washington Post.

Η Λι κατέθεσε την πρότασή της στη διοίκηση της βιβλιοθήκης, η οποία και έγινε δεκτή.

Χάρη σε δωρεά του Charles H. Revson Foundation, η Λι αγόρασε 12 τσάντες και χαρτοφύλακες –αξίας από 40 έως 120 δολ.-, ενώ από άλλες δωρεές συγκεντρώθηκαν γραβάτες.

Τα συνεπή μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να δανείζονται τα αξεσουάρ για τις συνεντεύξεις για διάστημα τριών εβδομάδων, ενώ εφόσον καθυστερήσουν να τα επιστρέψουν, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 0,25 δολ. την ημέρα.

naftemporiki.gr