Ν. Βαλομάνδρας: Θα χρειαστεί ο κόσμος να ψάξει εναλλακτικές μορφές θέρμανσης

Την άποψη του για τον τύπο θέρμανσης που θα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες στα σπίτια τους ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου υδραυλικών νομού Τρικάλων και Περιχώρων Νίκος Βαλαμάνδρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στους Κώστα Αργυρούση και Γιώργο Παπαγεωργόπουλο στον FM 100 Ράδιο Ζυγός.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαλομάνδρας, ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος ενεργειακά και με δεδομένη την ακριβή τιμή του φυσικού αερίου που ενδεχομένως αναμένεται να ξεφύγει από κάθε όριο το επόμενο διάστημα, οι πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με χαμηλότερο οικονομικό κόστος.

Κάποιες απ΄αυτές και ως οι πλέον συμφέρουσες, θεωρούνται το υγραέριο με εγκατάσταση φιαλών υγραερίου και αντικατάσταση του λέβητα φυσικού αερίου σε υγραέριο, με επιδότηση από την κυβέρνηση. Επίσης μπορεί να γίνει και η μετατροπή του λέβητα στο πετρέλαιο θέρμανσης όπου ενδείκνυται.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος των υδραυλικών Τρικάλων πρόσθεσε πως ο Σύνδεσμος έχει εκθέσει ήδη τις απόψεις του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, μετά από επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του στα Τρίκαλα, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο με την αρμόδια επιτροπή για θέματα ενέργειας.