Ν.Δ: Τον Γιάννη Πλακιωτάκη όρισε αντιπρόεδρο ο Μεϊμαράκης

plakiotakis giannis

Το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη όρισε αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η απόφαση ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και ενώ αιωρείται η απειλή παραίτησης του κ.Μεϊμαράκη από τη θέση του υπηρεσιακού προέδρου.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ εάν ο πρόεδρος του κόμματος παραιτηθεί, καθήκοντα προέδρου ασκεί ένας εκ των δύο αντιπροέδρων, όμως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους. Ελλείψει αντιπροέδρου, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, εν προκειμένω ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο γραμματέας του κόμματος όμως έχει βρεθεί στο στόχαστρο των υποψηφίων ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής μετά την αναβολή των εκλογών της Κυριακής, αλλά και νωρίτερα λόγω της φημολογούμενης στήριξης του στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ιδιαίτερα η κόντρα του με τον κ.Μεϊμαράκη είναι έντονη.

Η απειλή παραίτησης του κ.Μεϊμαράκη εν όψει συνεδρίασης της ΚΟ δε σημαίνει πάντως ότι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, καθώς αν και χθες δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εφόσον παραιτηθούν Μητσοτάκης- Γεωργιάδης από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και ο κ.Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης, ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τέτοια προθεση και άρα συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη έλεγαν πως ούτε η δική του παραίτηση ισχύει. Στην εκπομπή Ενικος χθες το βράδυ πάντως ο κ.Μεϊμαράκης δήλωσε ότι παραιτήθηκε λόγω διαρροών που εφέρετο να είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και ότι εάν ο πρώην πρωθυπουργός του το ζητήσει θα ανακαλέσει την παραίτηση του.

 

.