«Μυρίζει» καλοκαιράκι από το Σαββατοκύριακο και έπειτα στα Τρίκαλα

Με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 32-33ο, θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στα Τρίκαλα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται αίθριος με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας με θερμή εισβολή και τον υδράργυρο, ιδίως τις μεσημβρινές ώρες να πιάνει ακόμα και τους 33ο, θυμίζοντας σε όλους μας πως πλέον περνάμε ολοταχώς στο καλοκαίρι.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες, θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, από την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια, οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξουν τους 34-35°C. Σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Οπότε όσοι περιμένατε υπομονετικά το καλοκαιράκι, φαίνεται πως αυτό έρχεται ολοταχώς, γι’ αυτό ετοιμάστε τα κοντομάνικα!