Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Τρίβουμε τα μύδια πολύ καλά με ένα συρμάτινο βουρτσάκι, για να φύγουν οι ακαθαρσίες, και τα πλένουμε πολύ καλά.
- Μετά πιάνουμε το βύσσο, δηλαδή τα «μουστάκια» τους, τα τραβάμε 1 – 2 φορές πάνω-κάτω και με μια απότομη κίνηση τα αφαιρούμε.
- Βάζουμε το κρασί, το σκόρδο και τα μύδια σε μια κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
- Αχνίζουμε τα μύδια όσο να ανοίξουν. Αν κάποιο δεν ανοίξει, το πετάμε
- Σουρώνουμε τα μύδια και το ζωμό τον κρατάμε για άλλη παρασκευή (ψαρόσουπα, μαγείρεμα ρυζιού).
- Αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα των μυδιών, την οποία και χοντροκόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και το αλεύρι, ώστε να σχηματιστεί σφιχτός χυλός.
- Μ’ ένα κουτάλι, προσεκτικά, κάνουμε μικρούς σωρούς από το μείγμα σ’ ένα τηγάνι με καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους μυδοκεφτέδες από όλες τις πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν.
- Συνοδεύουμε τους μυδοκεφτέδες με πράσινη σαλάτα.