20 λεπτά| Εύκολο| Για 4 άτομα
Υλικά
2 κιλά μύδια φρέσκα
100 ml κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Για τον χυλό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. μπίρα ξανθιά, παγωμένη
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για την κρύα σάλτσα πιπεριάς
350 γρ. πιπεριές κόκκινες, έτοιμες ψημένες, χωρίς φλούδα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1/2 σκελίδα σκόρδο
30 γρ. μέλι
1/2 ματσάκι εστραγκόν
20 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλοιό
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
50 γρ. έ.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα μύδια από το μουστάκι. Τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Μόλις ανοίξουν τα μύδια, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Βγάζουμε την ψίχα και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μία μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά για την κρύα σάλτσα πιπεριάς και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ωραία υφή. Παίρνουμε τα μύδια, τα περνάμε από λίγο αλεύρι και τα βουτάμε στον χυλό. Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και τα σερβίρουμε μαζί με την κρύα σάλτσα.
Styling: Kατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Mάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M