Μπροστά από τις εξελίξεις ο Χατζηγάκης

Επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις ο Μικέλης Χατζηγάκης (και) με το τελευταίο άρθρο του στην Αθηναϊκή εφημερίδα «Εστία». 

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το πλαίσιο που μπορεί να κινηθεί η Ελληνική διπλωματία και είχε και συγκεκριμένες προτάσεις επ’αυτού. Και βλέποντας την επικαιρότητα διαπιστώνουμε ότι «έπεσε μέσα» στις προβλέψεις του και στην γραμμή εξωτερικής πολιτικής. Για παράδειγμα, πρότεινε την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος με το Ισραήλ τώρα που η Τουρκία πλησιάζει την Ισραηλινή κυβέρνηση.

Πριν μερικές μέρες ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε εκ νέου με τον Ισραηλινό ομόλογο του και ετοιμάζει διπλωματικό ταξίδι για Ισραήλ. Επίσης, ο Τρικαλινός πολιτικός έκανε αναφορά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και στις Κυριακάτικες εφημερίδες διαπιστώσαμε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Φώφη Γεννηματά δείχνουν σημάδια συναίνεσης στα εξωτερικά. Συγχρόνως, το άρθρο του Χατζηγάκη έκανε αναφορά στην στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από την δήλωση του Αμερικανικού Υπ. Εξ. υπέρ της Ελλάδος.