Μπάμπης Δεληλίγκας: Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι για το Τρικαλινό ποδόσφαιρο

Είναι γνωστή η αγάπη του πρώην Αντινομάρχη και Αντιδημάρχου Τρικκαίων για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.   Όπως επίσης είναι γνωστό πως διαθέτει ένα τεράστιο αρχείο, με την ιστορία του Τρικαλινού ποδοσφαίρου τα τελευταία 70 και πλέον χρόνια. Απ’ αυτό το αρχείο, αντλούμε σήμερα μερικές φωτογραφίες και κάποιες πληροφορίες για τις ομάδες των Τρικάλων εκείνης της εποχής.

Οι δύο μεγαλύτερες και ιστορικές ομάδες των Τρικάλων, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, ήταν η «ΑΕΤ» και ο «Αχιλλέας». Και οι δύο ομάδες έκαναν πρωταθλητισμό. Συγκεκριμένα η ΑΕΤ το 1962 έχασε την άνοδο στην Α’ Εθνική από την Αναγέννηση Καρδίτσας και βγήκε ο Εδεσσαϊκός.

Οι παράγοντες των δύο Τρικαλινών ομάδων, είχαν τότε μεγάλη διαμάχη μεταξύ τους, μάλιστα ο τότε προπονητής του Αχιλλέα Στέφανος Πετρίτσης, προπονούσε τους παίκτες της Αναγέννησης για να κερδίσουν την ΑΕΤ.

Επί δύο και πλέον χρόνια οι παράγοντες των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να τα «βρούνε», όμως το 1963 τα «βρήκαν» οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με πρωτοβουλία του Χρήστου Πουλιάνα. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στο εξοχικό κέντρο «Κομπαρσίτα», επί της οδού Λαρίσης στη συνοικία Καραμαλή, ιδιοκτησίας Κώστα Λεμονή.

Από την συγχώνευση των δύο ομάδων, προέκυψε ο ΑΟ Τρίκαλα, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ιδρύθηκε και η δεύτερη μεγάλη ομάδα της πόλης η «Δήμητρα».