Mουσικοχορευτική παράσταση του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

‘’Πες μου το όνομα σου…και θα στο τραγουδήσω’’

Πέμπτη 6/6/2024 & ώρα 8.30 μμ. στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας 

Έρχεται την Πέμπτη  η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με τίτλο ”Πες μου το όνομα σου …και θα στο τραγουδήσω”. Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα , επικεντρωμένο σε ονόματα, γυναικεία και αντρικά, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στην παράδοση μας και έγιναν τραγούδι.

Μια φορά κι έναν καιρό…σε μια εποχή που ζει πια μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή απ’ τις διηγήσεις και τις μνήμες των παππούδων μας, κάποιοι σπουδαίοι… άσημοι, σκάρωναν δίστιχα και τραγούδια. Η μουσική τους, χωρίς ταμπέλες, χωρίς πνευματικά δικαιώματα, χωρίς ούτε τόση δα ματαιοδοξία στο γράψιμο της, έχει διαβεί ανά τους αιώνες, μένοντας ως σήμερα, ως το ‘’καλό που επέλεξε η ιστορία’’ για εμάς…

Πολλά από αυτά τα μικρά θαύματα βασίζονται  στα ονόματα των πρωταγωνιστών των ιστοριών που διηγούνται με αποτέλεσμα σχεδόν όλα τα ονόματα να έχουν το τραγούδι τους… Η Βασιλκούδα η τέταρτη γυναίκα του Δημάρχου Μεταξάδων, η Αναστασούδα που ήθελε να παρατήσει τον Χρήστο που την είχε πάρει γυναίκα από τα 12 της, την Κατιρίνα την τεμπέλα (καλπαζάνου) που κλέφτηκε με τον Θανάση, ο Γιάννης που ήθελε τη Μάϊδω και πόσα ακόμη ονόματα και ιστορίες θα παρουσιαστούν σήμερα εδώ σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Χοροδιδάσκαλος μας Παναγιώτης Μάνος. Πείτε μας το όνομα σας…και θα σας το τραγουδήσουμε αλλά κυρίως θα σας το χορέψουμε!!!!

Πέμπτη 6/6/2024 & ώρα 8.30 μμ στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της πόλης μας.

Όλες οι χορευτικές ομάδες δουλεύουν εντατικά στο πρόγραμμα το οποίο επιμελείται ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Μάνος. Πρόκειται για μια νέα χορευτική υπερπαραγωγή του Χ.Ο.Τ. όπου θα λάβουν μέρος εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι χορευτές που θα αναδείξουν τα κομμάτια του λαϊκού μας πολιτισμού με τον καλύτερο τρόπο.

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα είναι το πρώτο χορευτικό της πόλης μας και πολιτιστικός φορέας  που θα εγκαινιάσει το νέο ανακαινισμένο θέατρο μας 900 θέσεων. Κάτω από το ρολόι της πόλης μας που είναι και σήμα κατατεθέν του ομίλου μας θα χτυπήσει η καρδιά του Χ.Ο.Τ. σε μια παράσταση σταθμό στον 21ο χρόνο λειτουργίας του.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια ευχάριστη 2ωρη διαδρομή με χορούς και τραγούδια με επτά θεματικές ενότητες από τη Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία, Δυτική Θράκη, Νησιά, Ανατολική Ρωμυλία και Λαϊκούς χορούς! Μεγάλος πλούτος και ποικιλία από αυθεντικά και πιστά αντίγραφα φορεσιών θα παρουσιαστούν στην παράσταση. Την αφήγηση – παρουσίαση της όλης παράσταση η Ραφαέλα Μάνου-Γκοργκόλη, ενώ τα κείμενα, την σκηνοθεσία και την επιμέλεια όλης της παράστασης έχει ο Παναγιώτης Μάνος. Κορυφαίοι μουσικοί θα συνοδέψουν τις χορευτικές ομάδες που θα λάβουν μέρος όπως ο Άρης Ντίνας στο τραγούδι, Κιτσόπουλος Χρήστος στο κλαρίνο-καβάλι, Μούτσελος Νίκος κρουστά-Γκάϊντα ,Καραβίδα Μανώλης στο Βιολί, Ρέτος Γιώργος στο Λαούτο και Βαγενάς Αντώνης στα κρουστά.

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη  6 Ιουνίου 2024 & ώρα 8.30 μμ. στο θέατρο του Βυζαντινού κάστρου της πόλης μας και αναμένεται να την παρακολουθήσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας, στηρίζοντας έτσι μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού της πόλης μας. Η μουσικοχορευτική παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα της Περφέρειας Θεσσαλίας , Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.