Μουσική δράση στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Το πρωί της Τρίτης 29 Δεκέμβρη, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου πραγματοποίησε μουσική δράση από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σύλλογο Γυναικών Ν. Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ), στέλνοντας το μήνυμα: «Ως μια ελάχιστη προσφορά συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους υγειονομικούς και ασθενείς, τις θερμές μας ευχές στους ασθενείς Covid-19 που νοσηλεύονται στον 4ο όροφο, τη ΜΕΘ COVID, αλλά και σε όλους τους ασθενείς, όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όλο τον κόσμο, ο οποίος δοκιμάζεται αυτή τη δύσκολη περίοδο».
Μέσα από μελωδίες προς τους υγειονομικούς και ασθενείς, το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου έστειλε το μήνυμα: «Οι μουσικοί είμαστε δίπλα σας έτσι κι αλλιώς ηθικά, τώρα είμαστε δίπλα σας και με την Τέχνη μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας με κάθε μέσο, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η Τέχνη βρίσκεται δίπλα σε όσους δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο».
Ο Σύλλογος Γυναικών παρέδωσε ζωγραφιές από παιδιά στους υγειονομικούς για να στολίσουν το Παιδιατρικό Τμήμα και τα ταμπλό των κλινικών.
«Μέσα από αυτή τη συνεχιζόμενη κοινή μας δράση και με αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να αναδείξουμε ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας, που σε συνθήκες πανδημίας φάνηκε ο κρίσιμος και αναντικατάστατος ρόλος του στην εξασφάλιση της υγείας του λαού, εξακολουθεί και στέκεται όρθιο».
«Αυτό έγινε κατορθωτό γιατί οι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων, με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τη μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν θέλησε να ενισχύσει πραγματικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, βάζοντας σε προτεραιότητα το κόστος αλλά και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι τυμπανοκρουσίες για την άφιξη στη χώρα μας του εμβολίου που προμηθεύτηκε και η Ελλάδα (ενός από τα 7 διαθέσιμα που έχουν ή αναμένεται να πάρουν έγκριση για κυκλοφορία από τους αρμόδιους φορείς) δεν μπορούν να σκεπάσουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.
Αντί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να “ξεφορτωθούν” όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια. Αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να γίνουν μαζικοί δωρεάν εργαστηριακοί έλεγχοι, “διαπραγματεύεται” μαζί τους την τιμή των εξετάσεων για COVID, εξασφαλίζοντας ότι θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν από την επιδημία.
Αντί να ενισχύσει με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό το Γενικό Νοσοκομείο και τα ΚΥ του νομού μας, συνεχίζονται οι μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, οι συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και όχι η μονιμοποίησή τους. Ενώ οι ελλείψεις π.χ. σε αντιδραστήρια, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό κ.ά. θα μεγαλώσουν με τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ.
Αυτό που επιβεβαιώνει η εξάπλωση της επιδημίας είναι ότι ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία και τη ζωή μας είναι οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης εκατοντάδων εργαζομένων και κατοίκων σε όλη την περιοχή μας, με τις εγκληματικές ελλείψεις σε αναγκαίες υποδομές και στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Απέναντι στην πολιτική αυτή, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα, την αλληλεγγύη μας για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μεταφοράς και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας».