Μουσική Δράση 5ου Γυμνασίου Τρικάλων

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετέχει στον Μουσικό Διαγωνισμό του EuropeanSchoolRadioστην κατηγορία, τραγούδι. Η συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου φέρει τον τίτλο  “Ταξιδεύοντας” και προέκυψε μέσα από μια διαθεματική – διεπιστημονική προσέγγιση ποίησης, μουσικής και εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Οι μαθητές/τριες εξοικειώθηκαν με τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων, καθώς και με ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Ανέπτυξαν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους συνθέτοντας  ένα  τραγούδι με τίτλο «Ταξιδεύοντας». Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης δημιούργησαν τους στίχους του τραγουδιούενώ τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε η μουσικός του σχολείου. Τα παιδιά της χορωδίας της Β΄τάξης του σχολείου το ερμήνευσαν με την καθοδήγηση της Μουσικού,ενώ το σόλο μέρος ερμηνεύεται από την μαθήτρια ΡοϊδούλαΚληματσούδα.Στην κιθάρα παίζει η ΜαρίναΒάγια και στο πιάνο συνοδεύει η  κ. ΚατερίναΖάχου, μουσικός και μαέστρος στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Στην χορωδία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αποστόλου Βάιος, Βάγια Μαρίνα, Γκάνιας Κωνσταντίνος, Γκιζλή Ειρήνη, Γούλα Αριστέα,  Καλαμπάκα Ολυμπία, Καλύβα Μαρία, ΚληματσούδαΡοϊδούλα.

Η πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία προέκυψε μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία συνεργασίαςμαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες/ουσες να εμπλακούν σε εποικοδομητικούς διαλόγους και συζητήσεις, να εργαστούν συλλογικά και να συνδυάσουν γνώσεις και εμπειρίες.

Παρακαλούμε, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε το τραγούδι μας με τον τίτλο 7465 “Ταξιδεύοντας”, 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Αν σας αρέσει μπορείτε να μας  ψηφίσετε, κάνοντας κλικ στην καρδούλα που θα εμφανιστεί στο τέλος του τραγουδιού.

https://contest.europeanschoolradio.eu/vote-system/listeners/Song-likes-new.php?gimnasio=1

Η ηχογράφηση του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του  Κέντρου Έρευνας του Μουσείου Τσιτσάνη. Το σχολείο ευχαριστεί πολύ τον κ. Στέλιο Καραγιώργο, Διευθυντή του Κέντρου, ο οποίος έκανε την ηχογράφηση.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κ. Ζάχου,  η οποία διοργάνωσε αυτήν τη δράση καθώς και τις καθηγήτριες κ. Στουκογεώργου και κ. Τόσιου που συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση.