Μους γιαουρτιού με ανανά, ροδάκινο και καρύδα

Υλικά

Για τη μους

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες)
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 30 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • ινδοκάρυδο καβουρδισμένο ή flakes καρύδας, για το γαρνίρισμα

Για τα φρούτα

  • 1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό (~300 γρ. στραγγισμένο)
  • 2 ροδάκινα ώριμα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Διαδικασία

 
    1. Για τη μους γιαουρτιού με ανανά, ροδάκινο και καρύδα κόβουμε τον ανανά και τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε μαζί σε μπολ.
    2. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τα κρατάμε στο ψυγείο.
    3. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος (προσέχοντας να μη βράσει) και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη
 
  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το τριμμένο ινδοκάρυδο αν χρησιμοποιήσουμε.
  2. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού, μαζί με τη ζελατίνη.
  3. Για να στήσιμου το γλυκό, μοιράζουμε σε ποτήρια στρώσεις από μους, φρούτα και πάλι μους και τέλος γαρνίρουμε με λίγα κομμάτια φρούτων και καβουρδισμένο ινδοκάρυδο ή φλοίδες καρύδας.
  4. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η μους και σερβίρουμε.
  • Για ακόμη πιο εξωτική γεύση μπορούμε να προσθέσουμ λίγο ρούμι ή Malibu στα φρούτα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με μασκαρπόνε ή μείγμα γιαουρτιού με τυρί κρέμα.

cookout.ska.gr