Μόσιαλος: Σε λιγότερο από ένα χρόνο το εμβόλιο – Σε 45-60 ημέρες θα ξέρουμε για το φάρμακο

“Αυτή την ώρα γίνονται περισσότερες από 200 κλινικές δοκιμές με γνωστά φάρμακα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και σε 45 μέρες το πολύ σε 60 θα ξέρουμε ποιο κοκτέιλ θα κάνει την καλύτερη δουλειά”.

Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ενώ σημείωσε ότι “το φάρμακο δεν θα μας δώσει τη λύση, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό για να πιάνει τους πάντες”.

Όσο για το εμβόλιο. ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντικό ότι δόθηκαν πολλά χρήματα για την παραγωγή του διότι υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τις εταιρίες.

Ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε ότι “είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο από άλλες χώρες, διότι είμαστε η πρώτη χώρα που κινήθηκε μετά την Ιταλία” και “το ότι έχουμε λιγότερα κρούσματα σε σχέση με βόρειες χώρας σημαίνει ότι κάτι καλό έχουμε κάνει”.

Επίσης, ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε ότι “σίγουρα είναι περισσότερα τα κρούσματα στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όσα κάνουν για παράδειγμα στη Γερμανία” και τάχθηκε υπέρ της διενέργειας όσο περισσότερων ελέγχων μπορούμε.

thetoc.gr