Μόσιαλος: Οι ασθενείς που ξανανοσούν από κορονοϊό δεν τον μεταδίδουν…

Ενθαρυντικά είναι τα αποτελέσματα μελέτης στη Ν. Κορέα μεταξύ των ατόμων που επαναδιαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό αν και είχαν θεωρηθεί απαλλαγμένοι από την ασθένεια. Τα ειδικά τεστ που τους έγιναν έδειξαν ότι έχουν μικρή η καθόλου μεταδοτική νόσο. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι το γενετικό υλικό του κορονοϊού μπορεί να ανιχνευθεί έως και δυο μήνες μετά τον θάνατο του κυττάρου.

Εγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος

Τα επιθηλιακά κύτταρα του αναπνευστικού ανανεώνονται συνεχώς και έχουν χρόνο ημιζωής έως και τρεις μήνες. Το γενετικό υλικό του κορονοϊού μπορεί να ανιχνευθεί με τεστ PCR έως δύο μήνες και μετά το θάνατο του κυττάρου.

Στην Κορέα, από την Κυριακή, 263 άτομα επαναδιαγνώστηκαν θετικά για την ασθένεια COVID -19 μετά από τεστ μοριακής ανάλυσης. Είχαν ήδη θεωρηθεί απαλλαγμένοι από τον ιό μετά από τεστ, και μεταξύ αυτών 17 ήταν και ανήλικοι ή έφηβοι, δήλωσε το Εθνικό Ιατρικό Κέντρο.

Τα ευρήματα της επιτροπής επιβεβαίωσαν μια προηγούμενη εκτίμηση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC) ότι οι ασθενείς που ξανανοσούν, φαίνεται να έχουν μικρή ή καθόλου μεταδοτική νόσο. Ακόμα πιο σημαντικό πως, όπως ανέφερε το KCDC, δεν υπάρχουν εργαστηριακά αποτελέσματα ζωντανού ιού μετά από καλλιέργεια ιών από κλινικά δείγματα ασθενών που έχουν αναρρώσει.

thetoc.gr