Μητσοτάκης: Στα 2.500 ευρώ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, αλλά και τη συνολική ανάπτυξη της χώρας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ, από 2.000 που ίσχυε έως τώρα, ενώ έκανε λόγο και για τη νέα Ελλάδα της ψηφιακής εποχής, με την ανάπτυξη του Gov.gr.

Μιλώντας στους νέους και τις νέοι της Νέας Δημοκρατίας που παρευρέθηκαν στη συνδιάσκεψη, για το νομοσχέδιο για τα ελεύθερα πανεπιστήμια, τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε η εκπαίδευση δεν ενισχύθηκε τόσο πολύ και σε όλες τις βαθμίδες της, όχι μόνο στα πανεπιστήμια. Θυμίζω ότι φέτος η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια -το επαναλαμβάνω, διπλάσια- αυτής που ήταν το 2018.

Θυμίζω ότι στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγιναν 25.000 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών. Άνοιξαν 1.850 θέσεις πανεπιστημιακών. Καθιερώθηκε το ξενόγλωσσο νηπιαγωγείο δύο τάξεων. Διπλασιάστηκαν τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αυτά τα οποία η αριστερά πολέμησε με τόσο μένος».

 

powergame.gr