Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα ακόμα και κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, προκειμένου να ελεγχθεί ακόμη περισσότερο η πανδημία και οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον, άφησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.
“Αυτά που ξέρουμε είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Όμικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων“, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
“Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μία αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή επικαιρότητα ξεκινώντας από τα θέματα της πανδημίας. Προφανώς υπάρχει μία έντονη ανησυχία για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό είναι απολύτως επιβεβλημένο να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες μας υποδεικνύουν ότι σε αυτή τη φάση είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας την οποία διαθέτουμε” τόνισε.
Μέτρα ανακούφισης για αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο
Παράλληλα, μέτρα ανακούφισης από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.
“Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο” είπε.