Μητσοτάκης: Άλλοι ήταν πρωθυπουργοί των μνημονίων – Θα βάλω τέλος στη δεκαετή περιπέτεια της χώρας

Σε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, μίλησε για την πανδημία καθώς επίσης και για τις επόμενες πρωτοβουλίες ενάντια στην οπαδική βία.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προανήγγειλε στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους, αποκλείοντας το ενδεχόμενο οριζόντιων παρεμβάσεων.

“Μπορώ να σας πω δυο πράγματα, μια γενική τοποθέτηση. Κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα. Έχουμε ορισμένους δημοσιονομικούς στόχους. Όσοι εξαγγέλλουν μέτρα χωρίς να έχουν ιδέα πώς θα τα εφαρμόσουν είναι εκτός τόπου και χρόνου” είπε αρχικά.

“Δεν θα υπάρχουν οριζόντια μέτρα. Μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους”, είπε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτή τη φάση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά για όσο θα συνεχίζεται το κύμα ακρίβειας.

Πρόσθεσε επίσης ότι πρόθεσή του είναι “η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να αποτελεί παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα”.

Υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι μεγάλη και θα ισχύσει από 1ης Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο στα 800 ευρώ δεν είναι εφικτή, καθώς “κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα αύξηση της ανεργίας γιατί οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να αντέξουν”.

“Άλλοι ήταν πρωθυπουργοί των μνημονίων”

Την ίδια ώρα, άφησε αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Αυτιά, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μνημόνιο στη χώρα.

“Γι’ αυτά να ρωτήσετε άλλους, εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός του μνημονίου, άλλοι ήταν πρωθυπουργοί των μνημονίων”, σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως η χώρα θα βγει από την ενισχυμένη εποπτεία εντός του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να βάλει τέλος στην περιπέτεια στην οποία βρέθηκε η χώρα την τελευταία 10ετία.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2023.

“Είμαι θεσμικός και εάν κοιτούσα τις δημοσκοπήσεις, θα έκανα εκλογές το 2020 όταν είχα και την μεγαλύτερη διαφορά”, σχολίασε για το ζήτημα.

thetoc.gr