Μισός αιώνας στον Βλαστό για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο

vla131214

Μία ακόμη καταδίκη για τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό. Αυτή τη φορά για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων το 2013. Ποινές και σε τέσσερις συνεργούς του
Ανθή Κουτσουμπού

Μία ακόμη καταδίκη πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος την Παρασκευή (12/12) κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο διαβόητος κακοποιός καταδικάστηκε συνολικά σε 49 χρόνια κάθειρξης ενώ οι δύο βασικοί συνεργοί του, Έλληνας και Αλβανός, που βρίσκονταν στο ελικόπτερο και πυροβολούσαν κατά των αστυνομικών στο έδαφος, σε 32 και 20 χρόνια κάθειρξη. Στους τελευταίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, με τον Βλαστό να κρίνεται ένοχος ηθικής αυτουργίας και για τα οκτώ αδικήματα που βάραιναν τους συνεργούς του.

Σε δύο ακόμα άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και ενός έτους αντίστοιχα. Η γυναίκα συμμετείχε στην ενοικίαση του ελικοπτέρου ενώ ο άνδρας, κρατούμενος των φυλακών, διευκόλυνε τον Βλαστό να αποδράσει, κρατώντας του την ανεμόσκαλα.

Να θυμίσουμε ότι η περιβόητη απόπειρα απόδρασης πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2013. Οι συνεργοί του προσπάθησαν να χαμηλώσουν το ελικόπτερο πάνω από την αυλή των φυλακών, για να ανέβει με ανεμόσκαλα ο Βλαστός. Προηγουμένως έριξαν γάντζο για να σηκώσουν το πλέγμα, το οποίο κάλυπτε την αυλή.

Δεν τα κατάφεραν όμως, άνοιξε μάχη, που κράτησε 10 λεπτά, με πυροβολισμούς με τους φρουρούς της φυλακής και τελικά το ελικόπτερο χτυπήθηκε στο ουραίο τμήμα του. Προσγειώθηκε αναγκαστικά, σε εξωτερικό χώρο των φυλακών και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν.

Πληροφορίες από eleftheria.gr / news247 

.