Μήπως δεν θα έχει τέλος το όνομα Παπαδόπουλου στην τοπική πολιτική σκηνή;

Όσες φορές κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίως τι προτίθεται να κάνει στις επόμενες εκλογές, ο Σάκης Παπαδόπουλος ήταν ευθύς και κατηγορηματικός, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στο συνομιλητή του και αμφισβήτησης των λεγομένων του.

Ο άνθρωπος το είπε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: «Δεν πρόκειται να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα ούτε για Βουλευτής, αλλά ούτε και για Δήμαρχος» και όταν οι κουβέντες είναι τόσο ξεκάθαρες, δεν μπορείς να πεις και τίποτα. Αν και στη πολιτική τα έχουμε δει και τα έχουμε ακούσει όλα, έχουμε δει στροφές 180ο και εντυπωσιακές κωλοτούμπες, αλλά ο Τρικαλινός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και δεν ανήκει σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Αν τελικά ο Σάκης Παπαδόπουλος επιμείνει μέχρι τέλους σ΄αυτή του την επιθυμία, μανι μανι δημιουργείται ένα μεγάλο κενό στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι ο Σάκης υπήρξε δύο φορές πρώτος σε ψήφους βουλευτής, απολαμβάνοντας μια συμπάθεια στο εκλογικό σώμα, ακόμα και σ΄αυτό που δεν ψηφίζει παραδοσιακά τον ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αυτό προφανώς έχει συμβάλλει και η ιατρική του ιδιότητα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες που εποφθαλμιούν την κενή θέση του ψηφοδελτίου, αλλά ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τον Σάκη Παπαδόπουλο, υπάρχει και η κόρη του Έλενα, η οποία ως οικονομολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το «δεξί χέρι» του Υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Υπουργείο Οικονομικών.

Άγνωστες οι βουλές της Έλενας Παπαδοπούλου προς το παρόν, αλλά όπως είπαμε στην πολιτική ισχύει το «ποτέ μην λες ποτέ». Μήπως τελικά το όνομα Παπαδόπουλου θα έχει και συνέχεια στην τοπική πολιτική σκηνή; Όλα τα σενάρια είναι πιθανά και σίγουρα λίαν συντόμως θα δούμε ακόμη περισσότερα…