Μειώνονται και άλλο τα έσοδα στους δήμους Τρικάλων

dimarxeio trikalon

Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος.

Δεν φτάνει που τα έσοδα των δήμων είναι ούτως ή άλλως περιορισμένα-έως πενιχρά-έρχεται και το υπουργείο Εσωτερικών με την απόφαση και μετά την πρόταση της ΚΕΔΕ για εφαρμογή της απογραφής του 2011-να μειώσει τις πιστώσεις ΣΑΤΑ από τον μήνα Σεπτέμβριο για του δήμους Πύλης, Φαρκαδόνας, Καλαμπάκας και Τρικκαίων.

Είναι προφανές πως οι δήμοι πληρώνουν την αφαίμαξη πληθυσμού που παρατηρείται λόγω οικονομικής κρίσης και έτσι ,από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για υπολογισμό της ΣΑΤΑ με βάση την απογραφή του 2001, ήταν αναμενόμενο να δεχτούν και οικονομικό πλήγμα.

Φυσικά το πλήγμα αυτό είναι μεγαλύτερο για τους μικρότερους δήμους καθώς αυτοί πρώτα υφίστανται τις συνέπειες της, εξωτερικής και εσωτερικής, μετανάστευσης.

Έτσι ενώ για το δήμο Τρικκαίων η μείωση είναι στο 2,2% στους υπόλοιπους τρεις δήμους του νομού η μείωση είναι κατά μέσο όρο γύρω στο 15%.

Μιλάμε δηλαδή για εξαιρετικά μεγάλη απώλεια εσόδων και πλέον μένει να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η κάθε δημοτική αρχή αυτό το έλλειμμα.

Εκεί θα κριθούν πολλά και πολλοί…

.

.