Μήνυση κατά αγνώστων από τον Δήμο Τρικκαίων για τη φρικώδη θανάτωση κουταβιών

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε ο Δήμος Τρικκαίων για την υπόθεση της θανάτωσης των μικρών σκυλιών σε συνοικία των Τρικάλων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, επηρεασμένος αρνητικά από το τραγικό αυτό περιστατικό, με επίσημό έγγραφό του ζήτησε από την αντιδήμαρχο Σοφία Αλεστά (πρόεδρο) και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων να πράξουν τα νομικώς απαραίτητα. Επεσήμανε, δε, την πάγια ευαισθησία που επιδεικνύει ο Δήμος Τρικκαίων στην προστασία των ζώων, καταδικάζοντας και το συγκεκριμένο, και κάθε παρόμοιο περιστατικό.

Ετσι σε κατεπείγουσα συνεδρίασή τους, τα μέλη της Επιτροπή αποφάσισαν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 να υποβάλλουν μήνυση κατ’ αγνώστων, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες βάσει των σχετικών νόμων.

Ο Δήμος Τρικκαίων παραμένει αταλάντευτος στην καταδίκη και την αντίθεσή του σε περιστατικά βίας ενάντια σε ζώα, συνεχίζει έμπρακτα τις προσπάθειες για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, σε συνδυασμό με την ανάγκη για βελτίωση της Παιδείας όλων και σε ζητήματα των ζώων.