Μήνυμα της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα! Το σχολείο γεμίζει ξανά με τη νεανική σας ορμή, τα χαμόγελά σας , τα λαμπερά σας βλέμματα, τις φωνές σας! Μέσα απ’ αυτά θα πάρουμε, όλοι μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί, τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

 Εύχομαι πρώτα απ’ όλα το σχολείο να σας βοηθήσει να γίνετε σωστοί άνθρωποι, να πατήσετε στις στέρεες βάσεις του ανθρωπισμού, που είναι η προσφορά, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. Εύχομαι το σχολείο να γίνει ταυτόχρονα και ένας χώρος γνώσης, μόρφωσης  και ουσιαστικής παιδείας που θα ανάψει μέσα σας τη φλόγα για δυνατούς αγώνες στη ζωή σας, για όνειρα και υψηλούς στόχους. Γιατί, όπως λέει και ο  ιρλανδός νομπελίστας ποιητής Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς «Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας»

Οι καθηγητές σας θα είναι δίπλα σας σ’ αυτήν τη προσπάθεια καθοδηγητές και συνοδοιπόροι. Θα ήθελα να ευχηθώ και σ’αυτούς  υγεία, δύναμη και αφοσίωση στο έργο τους. Θα ήθελα να τους παρακινήσω με τα λόγια του μεγάλου γερμανού ποιητή και συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ:  «Δάσκαλε, μάθαινε! Δάσκαλε, μάθαινε!
Μην λες πολύ συχνά, πως έχεις δίκιο, δάσκαλε!
Άσε τον μαθητή σου να το νιώσει!»

Θα είμαι κοντά σας, κάθε φορά που θα  χρειαστείτε τη συνδρομή μου. Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ