Μήνυμα της διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με την τελετή του Αγιασμού σήμερα ξεκινά και επίσημα μια νέα διδακτική χρονιά. Οι μαθητές επιστρέφουν στην κανονικότητα του σχολείου, και δοθείσης της ευκαιρίας,  τους καλωσορίζω και τους εύχομαι από καρδιάς να έχουν μία εποικοδομητική γεμάτη υγεία και ελπίδα σχολική χρονιά.

Φέτος η χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς, καθώς έχουμε σύμμαχο κατά της πανδημίας, τα εμβόλια. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει εμβολιαστεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 80% και έχει νοσήσει άλλο ένα 10%. Οι μαθητές εμβολιάζονται και θωρακίζεται η υγεία όλων.

Η καινοτομία ξεκίνησε. Πέρυσι, τα εργαστήρια δεξιοτήτων ήταν σε πιλοτικό στάδιο. Σήμερα βρίσκονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Στα Τρίκαλα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους  δύο πειραματικά σχολεία. Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων. Το γεγονός ότι το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι ένα από τα 6 σχολεία σε όλη τη χώρα,  που χαρακτηρίστηκαν ως Πρότυπα, δείχνει το επίπεδο των σχολικών μονάδων, που διαθέτει η διεύθυνση μας και μας κάνει υπερήφανους.

Οι 11.700 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στη Γενική Παιδεία που πραγματοποιήθηκαν φέτος μετά από 12 χρόνια και των 4.700 πέρυσι στην Ειδική Αγωγή, δείχνουν ότι ξεκινάει μία επένδυση σε νέο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η ΔΔΕ Τρικάλων ενισχύθηκε με 33 μόνιμους διορισμούς νέων εκπαιδευτικών. Η σχολική χρονιά ξεκινά και με τους  55 αναπληρωτές, που διορίστηκαν και βρίσκονται ήδη τοποθετημένοι στις σχολικές μονάδες. Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιμορφώσεις όλων των εκπαιδευτικών,  στα εργαστήρια δεξιοτήτων σε ψηφιακά εργαλεία κ.α

Αγαπητά μου παιδιά. Το προσωπικό της Διεύθυνσης, οι καθηγητές σας και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων σας, έχει συμβάλει στα μέγιστα, ώστε να σας υποδεχτούν και πάλι με ασφάλεια στα θρανία σας. Όπως σας έλειψαν, τους λείψατε, μας λείψατε. Πέρυσι γνωρίσατε την σύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία. Διδασκαλία, που χαρακτηρίστηκε για τις θετικές πτυχές αλλά και για τις ιδιαιτερότητες της επίσης.  Όμως μάθατε και  μάθαμε σε ένα διαφορετικό, καινοτόμο και επιτυχημένο εγχείρημα, θα λέγαμε, αφού όλοι ασκηθήκαμε σε μια διαφορετική εκδοχή της εκπαίδευσης, αυτή της λεγόμενης «τηλεκπαίδευσης» ή αλλιώς «εξ αποστάσεως εκπαίδευση». ‘Όλοι μας δυσκολευτήκαμε. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε , είναι να μας προσφέρετε το χαμόγελο σας, την αγάπη σας και τη διάθεση σας για μάθηση.

Συνάδελφοι, η χρονιά που μας πέρασε ήταν δύσκολη. Όμως με τον επαγγελματισμό σας αποδείξατε ότι τίποτα δεν μπορεί να  σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια σας, να μην χάσουν οι μαθητές σας ούτε μια ώρα μαθήματος. Αγαπητοί συνάδελφοι, σας εύχομαι η καινούργια σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα, να είναι γεμάτη με υγεία, υπομονή, επιμονή, δημιουργικότητα και ζήλο, προκειμένου να προσφέρετε στους μαθητές σας γνώσεις και αξίες.

Αξιότιμοι Γονείς και Κηδεμόνες των παιδιών μας. Ας είναι η τελευταία χρονιά που στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο, με την αγωνία και το άγχος της υγείας τους. Ας είναι η τελευταία χρονιά, που φοράνε και φοράμε μάσκα, για να εισέλθουμε στην αίθουσα διδασκαλίας.

Από την πλευρά μου, ως Διευθύντρια της ΔΔΕ Τρικάλων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη όλων, προς το πρόσωπο μου και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε όλους τους σταθερούς συμπαραστάτες μας, την Αγία Τοπική Εκκλησία μας, την Αρχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τις Δημοτικές Αρχές του Νομού Τρικάλων,   που η προσφορά τους μπορεί να μην είναι πάντα εμφανής, αλλά, είναι ουσιαστική και αδιάλειπτη.

Σας Ευχαριστώ.

«ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ»

 

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κα. ΕΛΕΝΗ – ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ