Μίνι καύσωνας με 40αρια στη Θεσσαλία

Kόκκινο αναμένεται να χτυπήσει ο υδράργυρος καθώς η θερμοκρασία την Κυριακή θα φτάσει του 40 βαθμούς κελσίου στη Θεσσαλία.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μέσα από την ιστοσελίδα του στο Facebook κάνει λόγο θερμή εισβολή και φλερτ του υδράργυρου με τους 40 βαθμούς

Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΟΥ 40°C

Η πιο αξιόλογη θερμή εισβολή για το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως είναι προ των πυλών και θα έχει διάρκεια δύο ημέρες. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υδράργυρος κατά τόπους θα προσεγγίσει ακόμη και τους 39-40°C σε τοπικό επίπεδο.

ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί ήδη από το Σάββατο ο υδράργυρος να παρουσιάζει μια μικρή περαιτέρω άνοδο, όμως οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα. Αυτές τις δύο ημέρες η θερμοκρασία θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα, όχι όμως ακραία η επικίνδυνα.

ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΟΥΣ 40°C

Λόγω της έλευσης θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική, θα υπάρξουν αρκετές περιοχές της χώρας που κατά τη τη διάρκεια των μεσημεριών της Κυριακής και της Δευτέρας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37-38°C, ενώ σε τοπικό επίπεδο θα φλερτάρει και με τους 39-40°C.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ :

– Κεντρική Μακεδονία : 38°C (τοπικά 39°C)
– Θεσσαλία : 38-39°C (τοπικά 40°C)
– Δυτική Στερεά : 38°C (τοπικά 39°C)
– Δυτική Πελοπόννησος : 38°C
– Ανατολική Πελοπόννησος : 38-39°C
– Ανατολική Στερεά : 38°C (τοπικά σε Φθιώτιδα, Βοιωτία 39-40°C)
– Αττική : 37-38°C
– Κεντρική Εύβοια : 37-38°C
– Νότια Κρήτη : 37°C

ΔΕΥΤΕΡΑ :

– Θεσσαλία : 37-38°C
– Ανατολική Στερεά & Ανατολική Πελοπόννησος 38°C (τοπικά στη Λακωνία 39-40°C)
– Αττική : 37-38°C
– Κρήτη : 36-37°C (νότια Κρήτη 40°C)

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη θα υποχωρήσει η θερμοκρασία σε πιο ανεκτά επίπεδα και το κύριο αίτιο θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες που θα πνέουν στο Αιγαίο. Το μελτέμι, η ένταση του οποίου θα αγγίζει τα 7-8 μποφόρ, θα είναι ο σημαντικός παράγοντας που η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Προσοχή : Αν ευνοήσει η φορά και η ένταση του ανέμου, σε πολύ τοπικό επίπεδο ίσως και να σημειωθεί θερμοκρασία ακόμη και λίγο μεγαλύτερη από τις παραπάνω. Όμως αυτό θα είναι για λίγη ώρα και ασφαλώς σε συγκεκριμένες περιοχές. Κατά βάση, στις περισσότερες περιοχές, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι αυτές που σας προανέφερα.