«Μην πηγαίνετε μόνοι στο νοσοκομείο» – Ενημερωτικό βίντεο για τον κορωνοϊό

«Δεν φοβόμαστε-Ενημερωνόμαστε» είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας σε ενημερωτικό βίντεο για τον κορωνοϊό.

Το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα και έχουν επισκεφτεί πρόσφατα περιοχή με κρούσματα να μην επισκέπτονται μόνοι τους τα νοσοκομεία αλλά να επικοινωνούν με τον γιατρό τους και τον ΕΟΔΥ και να παραμένουν σπίτι τους.

Παράλληλα ενημερώνει πως το 85% όσων νοσούν εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ενώ περισσότερο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Vassilis Kikilias

@Vkikilias

Δεν φοβόμαστε-Ενημερωνόμαστε.
-85% όσων νοσούν από τον εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.
Αν εμφανίζετε συμπτώματα και έχετε ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή, μην προσέλθετε μόνοι σας στο νοσοκομείο:
-Καλέστε το γιατρό σας ή τον @eody_gr
-Παραμείνετε στο σπίτι σας.

Ενσωματωμένο βίντεο

42 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οκτώ οδηγίες και 19 ερωτοαπαντήσεις στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από τον νέο κορωνοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:
  1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

eleftherostypos.gr