40′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5′
Υλικά
Τεμάχια: 16
Ζύμη
Κομποτέ μήλου
Διαδικασία
Ζύμη
- Για να φτιάξουμε vegan μηλοπιτάκια με ζύμη αμυγδάλου, ξεκινάμε με τη ζύμη. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, προσθέτοντας σταδιακά 100 ml νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη.
- Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κραμπλ αμυγδάλου
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το «φτερό» σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος μισό εκατοστό.
- Με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. ή με ένα φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε δίσκους από τη ζύμη.
- Γεμίζουμε κάθε δίσκο με 1 κουτ. γλυκού κομποτέ μήλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα, πατώντας με τα δάχτυλά μας τις άκρες ώστε να σφραγίσουν.
- Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για περίπου 25 λεπτά.
- Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.