«Μήλο της έριδας» η τοποθέτηση κάμερας στον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου Τρικάλων

Μπορεί η βασική συζήτηση στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων, να ήταν για την αντιμετώπιση του χιονιά, ωστόσο όμως η τοποθέτηση της κάμερας στον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου, ήταν το θέμα που άνοιξε την συζήτηση και τον γύρο των αντιπαραθέσεων μεταξύ του Δημάρχου Τρικκαίων και των επικεφαλής  δημοτικών παρατάξεων.

Αρχικά στη συζήτηση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Γιώργος Καϊκης, Δημήτρης Παπαθανασίου και Γιώργος Μητσιούλης οι οποίοι έθεσαν το ερώτημα προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, γιατί τοποθετήθηκε  κάμερα στον εσωτερικό χώρο του Δημαρχείου και ποιος είναι ο σκοπός μιας τέτοιας ενέργειας. Μήπως για να κατασκοπεύονται οι υπάλληλοι πότε μπαίνουν και πότε βγαίνουν από τον χώρο εργασίας; Μήπως για να φαίνεται ποιός μπορεί να χτυπάει την κάρτα άλλου συναδέλφου του που απουσιάζει;

Ο δε κ. Παπαθανασίου χαρακτήρισε την τοποθέτηση της κάμερας απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, που στοχεύει να γίνει ο κατάσκοπος των δημοτικών υπαλλήλων.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Τρικκάιων Δημήτρης Παπαστεργίου, απάντησε πως «η τοποθέτησης της κάμερας έχει να κάνει με την επιτήρηση του κτιρίου τις ώρες που δεν είναι οι υπάλληλοι παρόντες, δηλαδή από τις 4 το απόγευμα μέχρι την άλλη μέρα νωρίς το πρωί, που προσέρχονται στην εργασία του. Η κάμερα είναι εκεί καθαρά για λόγους ασφαλείας, όπως είναι οι δύο εξωτερικές κάμερες στο Δημαρχείο που στο παρελθόν στάθηκαν πολύ χρήσιμες σε δύο περιπτώσεις κλοπών. Την κάμερα την χειρίζονται οι ίδιοι οι υπάλληλοι και σε καμιά περίπτωση δεν παίζει το ρόλο του κατασκόπου, άλλωστε και όποιος υπάλληλος είναι εντάξει και σωστός στη δουλειά του δεν έχει ανάγκη να φοβάται τίποτα και καμιά κάμερα, για να συμφωνήσει μαζί του σ’ αυτό το σημείο και ο επικεφαλής της «Αλλαγής πορείας» Δημήτρης Χατζηγάκης.