Μιχάλης Mπαγιώτης: Προεκλογικές προσλήψεις στον Δήμο Φαρκαδόνας

Προεκλογικές προσλήψεις στον Δήμο Φαρκαδόνας
Λίγες εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαρκαδόνας επιχείρησε να αποσπάσει τη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου για 22 (!) έκτακτες προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Παραβλέποντας τον ούτως ή άλλως μεγάλο αριθμό των προσλήψεων προτείναμε, για ευνόητους λόγους, οι προσλήψεις αυτές να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Δήμαρχος, όμως, επίσης για ευνόητους λόγους, αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρότασή μας.
Με τη στάση αυτή του κ. Δημάρχου αποδείχτηκε περίτρανα ο προεκλογικός χαρακτήρας των προσλήψεων και για τον λόγο αυτόν το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε τη σχετική εισήγηση. Το ερώτημα, όμως, παραμένει. Τι είναι αυτό που προέχει για την παρούσα Δημοτική Αρχή; Προέχει η εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών του Δήμου ή η εξυπηρέτηση των προσωπικών υποσχέσεων;
Ο συνδυασμός ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ δεσμεύεται να βάλει τέλος στην άνιση μεταχείριση των δημοτών και στη σπατάλη των οικονομικών πόρων του Δήμου. Δεσμεύεται για αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήψεων του εποχικού προσωπικού. Όλες οι φάσεις πρόσληψης θα πραγματοποιούνται υπό το φως της δημοσιότητας και υπό την εποπτεία ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής που θα συγκροτήσουμε για τον σκοπό αυτό. Τέλος στις νοσηρές πρακτικές του παρελθόντος, τέλος στην πελατειακή διάκριση των δημοτών.