Μιχάλης Μπαγιώτης: Και η υποκρισία έχει τα όρια της….

Αιχμές κατά συγκεκριμένων κύκλων και συγκεκριμένων υποψηφίων στον Δήμο Φαρκαδόνας, εξαπολύει ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Μπαγιώτης, ο οποίος υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τον έντιμο, καθαρό και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε ο ίδιος στην πρώτη φάση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με δημόσια τοποθέτηση του στα socialmedia, ο Μιχάλης Μπαγιώτης καταφέρεται κατά συγκεκριμένου υποψηφίου αντίπαλου συνδυασμού, ο οποίος χρησιμοποίησε σε βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος εναντίον του βαριές και απαξιωτικές εκφράσεις, δυναμιτίζοντας έτσι το ήρεμο και πολιτισμένο επίπεδο της εκλογικής διαδικασίας.

Στην τοποθέτηση του Μιχάλη Μπαγιώτη αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: να βγω και να αξιώσω την ψήφο σου, χωρίς να τάξω, να δωροδοκήσω, να προσβάλλω, να μειώσω, να κοροϊδέψω ή να απειλήσω. Με αυτά ξεκίνησα και πορεύτηκα και με αυτά πιστεύω πως μπορώ να κοιτάξω κατάματα καθέναν από εσάς ξεχωριστά και να ζητήσω και την ερχόμενη Κυριακή επικύρωση και πολλαπλασιασμό της εμπιστοσύνης που μου δείξατε. Όλοι σας γνωρίζετε ότι η εμπιστοσύνη σας αυτή δεν θα προδοθεί ποτέ, γιατί πίσω από εμένα δεν κρύβονται προσωπικά συμφέροντα, φιλόδοξοι εν δυνάμει πολιτικοί, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και γερά πορτοφόλια.
Στην αρχή του αγώνα ένιωσα περήφανος γιατί πίστεψα ότι τις ίδιες αρχές υπηρετούν όλοι οι συνυποψήφιοί μου και αυτό μου έδωσε ελπίδες για έναν καλό και έντιμο αγώνα. Δυστυχώς, όμως, γρήγορα διαψεύστηκα. Η ευγένεια στον πολιτικό λόγο και η πολιτική ψυχραιμία ερμηνεύτηκαν από κάποιους ως αδυναμία, ανικανότητα ή μειονέκτημα. Σύντομα άρχισαν να μου μεταφέρονται περιστατικά προσβλητικά για τη δημοκρατία αλλά και για τους ίδιους τους ψηφοφόρους. Απειλές, τραμπουκισμοί, ταξίματα, εξυβρίσεις ήταν στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα κάποιων συνδυασμών που κατά τα άλλα κηρύττουν την αγάπη και την ομόνοια. Επέλεξα να σιωπήσω, να συνεχίσω ταπεινά και έντιμα και απλά να αφήσω εκτεθειμένες αυτές τις συμπεριφορές στην κρίση των συμπολιτών του Δήμου μας. Έλεος, και η υποκρισία έχει τα όρια της…».