Μιχαηλίδου για σεξουαλική κακοποίηση σε ορφανοτροφείο: Γυναίκες οι υπάλληλοι που ελέγχονται

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά

Για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με υπαλλήλους ορφανοτροφείου που ωθούσαν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές πράξεις μίλησε στον Antenna η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου πρόκειται για γυναίκες υπαλλήλους οι οποίες παρακολουθούσαν  τις αποτρόπαιες αυτές εικόνες και ελέγχεται έαν τις κατέγραφαν οι ίδιες σε βίντεο.

‘Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, όλα ξεκίνησαν από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το εν λόγω ίδρυμα, μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, οι κατηγορούμενες φέρονται στις πράξεις αυτές να ενέπλεξαν τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, πολλά από τα οποία βρέθηκαν εκεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν.

Τα παιδιά αυτά έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Όπως σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, εις βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά απο προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

parapolitika.gr