Μια σπάνια συναυλία του DUO NEW VISIONS από το Μιλάνο στην Καρδίτσα

 

      Η νέα χρονιά και ο Νίκος  Ευθυμιάδης  επιφυλάσσει  μια μεγάλη έκπληξη  για τους φίλους  της έθνικ, κλασσικής και σύγχρονης  μουσικής  με  ιδιαίτερη αναφορά  στη μουσική της  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ.

Μια πολύ σημαντική και σπάνια συναυλία υψηλών προδιαγραφών  θα  πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στα πλαίσια του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας σε συνεργασία με τον  Πανελλήνιο ΕλληνοΪταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί το καταπληκτικό ιταλικό ‘’DUO NEW VISIONS’’(κλαρινέτο-πιάνο) από το Μιλάνο σε μια ανεπανάληπτη συναυλία υψηλού επιπέδου, που περιλαμβάνει έργα των Gioacchino Rossini, Astor Piazzolla, Lodi Luka, Giorgio Colombo Taccani, Carlo Boccadoro, Vincenzo Palermo, Pedro Iturralde, , Carlo Galante και Serban Nichifor.

Το ‘’DUO NEW VISIONS’’ αποτελείται από δύο  εξαιρετικούς ερμηνευτές   με πολύ σπουδαία καριέρα, πολλά βραβεία και διακρίσεις στην Ιταλία και το εξωτερικό, που συνδυάζουν την κλασσική   με την σύγχρονη και την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής  Ευρώπης.

Το DUO NEW VISIONS σχηματίστηκε από τον κλαρινετίστα Antonino Serratore και από τον πιανίστα και συνθέτη Lodi Luka, με τον σκοπό να ανακαλύψει και να αναδείξει το ρεπερτόριο που είναι γραμμένο για τέτοιου είδους σχήματα. Η συνεργασία των δύο καθηγητών, του Serratore και του Luka, θέτει τον στόχο της υπέρβασης των συνόρων που υπαγορεύουν τα μουσικά είδη, κινούμενη μεταξύ κλασικότητας και της δεξιοτεχνίας του μοντερνισμού.

Το ρεπερτόριο του DUO NEW VISIONS κινείται συνεπώς από τα αριστουργήματα των μεγάλων δασκάλων του κλασικισμού και τις σύγχρονες συνθέσεις και KLEZMER, καρπός επίσης μιας λεπτομερούς και συνεχούς ιστορικής αναζήτησης, με σκοπό να αναδείξει σημαντικές συνθέσεις λιγότερο γνωστές.

Το DUO NEW VISIONS έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές συναυλίες σε διάφορους σημαντικούς θεσμούς όπως στις: 52a Stagione Concertistica “Il Coretto” (Teatro Petruzzelli Bari), Concerti Coop Milano, A.GI.Mus di Roma,  οι συναυλίες του Conservatorio di Cosenza (Auditorium Casa della Musica), “Sons del’interior” di Morella (Spagna),  “Armonie dell’Alto Serio e Sebino” (Sarnico),   “Caere Musica” (Cerveteri), V° Festival Internazionale “Crescendo in musica” (Teatro “La Cupola” San Teodoro), Stagione Concertistica Internazionale dell’Accademia “J.S.Bach” di Olbia, XXIIIa Stagione Concertistica “Tropea Musica”, “Incontri Musicali Mediterranei” (Vibo Valentia e Crotone),  “Armonie in bianco e nero” (Sala degli specchi, Taranto).

Μια σπάνια και μοναδική συναυλία με το ‘’DUO NEW VISIONS’’(πιάνο-κλαρινέτο) με δυο μεγάλους  ερμηνευτές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι φιλόμουσοι   της ευρύτερης περιοχής την Παρασκευή  4 Ιανουαρίου 2019 στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, που διαθέτει πιάνο με ουρά και εξαιρετική ηχητική.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα της Γραμματείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας 2441075440  και 2441042896. Email: nke@otenet.gr