Μια σημαντική πράξη από την υποψήφια Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ Φωτεινή Αναστασίου

Στην  Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, προσήλθε η υποψήφια Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στα Τρίκαλα Φωτεινή Αναστασίου, με σκοπό γίνει δότρια Μυελού των Οστών.

Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχε η Προϊσταμένη της Μονάδας κ. Βέρα Μπαλαμίτσα ήταν πολύ απλή και δεν πήρε παραπάνω από λίγα λεπτά της ώρας, έδωσε δε στην Φωτεινή Αναστασίου την χαρά και την όμορφη αίσθηση της δωρεάν προσφοράς στο συνάνθρωπο, προχωρώντας σε μια τόσο σημαντική και φιλάνθρωπη πράξη, για τους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη, να γίνει δότρια μυελού των οστών.

Σ.Σ. Στόχος της Φωτεινής Αναστασίου είναι να καταφέρει να ενημερώσει και να κινητοποιήσει και άλλους συμπολίτες για την ανάγκη δωρεάς Μυελού των Οστών.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή, δεν χρειάζεται προηγούμενο ραντεβού και διαρκεί συνολικά λιγότερο από μισή ώρα.
Συμπληρώνει κάποιος ένα έντυπο με προσωπικά στοιχεία δότη ή δότριας και αμέσως μετά γίνεται η λήψη σιέλου με μια μπατονέτα. Αυτή η λήψη διαρκεί μόλις μισό λεπτό.
Εθελοντής Δωρητής Μυελού Οστών μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε υγιής πολίτης 18-55 ετών. Μετά τον έλεγχο αντιγόνων του δείγματός του τα ιστολογικά του αποτυπώματα καταγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Δοτών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και προωθούνται στη Λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας Δοτών. Η ανωνυμία θεωρείται δεδομένη σε όλες τις φάσεις.
Όταν και αν κάποια στιγμή βρεθεί ασθενής που να ταιριάζει με τον εθελοντή δότη, τότε ο δεύτερος καλείται (αν ακόμη το επιθυμεί) να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πλήρης συμβατότητα και η καλή κατάσταση της υγείας του.