Μια πολύ όμορφη βραδιά στην παραλία «Ζάχαρη» στις όχθες του Αγιαμονιώτη

Μια πολύ όμορφη βραδιά σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, έζησαν το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες Τρικαλινοί που παραβρέθηκαν στη συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του αείμνηστου κορυφαίου στιχουργού και ποιητή Κώστα Βίρβου, με αφορμή την μεταφορά των οστών του στο Α΄ νεκροταφείο της πόλης μας, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του.

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην φανταστική σε ομορφιά παραλία «Ζάχαρη» στις όχθες του Αγιαμονιώτη, μετά την μετά από πολλά χρόνια αποκάλυψη της, κατόπιν του καθαρισμού του ποταμού από την δημοτική αρχή.

Η συναυλία περιελάμβανε δραματοποίηση τραγουδιών του Κώστα Βίρβου από τον «Θεσσαλικό Κύκλο», από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Λεπτοκαρυάς), τραγούδια του Κώστα Βίρβου από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πηγής, ενώ στη συνέχεια η λαϊκή ορχήστρα του μουσείου Τσιτσάνη με τους τραγουδιστές Μπάμπη Αντωνίου και Κων/να Πάλλα ερμήνευσαν μοναδικά τα μεγάλα και αξεπέραστα τραγούδια του Κρανιώτη στην καταγωγή κορυφαίου λαϊκού μας ποιητή.

Να σημειωθεί πως στη συναυλία παραβρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του Κώστα Βίρβου, η σύζυγος του Καίτη και οι κόρες του Αναστασία και Μαρία με τους συζύγους τους, καθώς και ο πολύ καλός του φίλος στιχουργός Γιάννης Τζουανόπουλος.

Προηγήθηκε χαιρετισμός του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος στάθηκε στο έργο, την προσφορά και την παρακαταθήκη που άφησε ο σπουδαίος στιχουργός. Φανερά συγκινημένες είπαν δυο λόγια για τον πατέρα τους οι κόρες του Αναστασία και Μαρία, οι οποίες ευχαρίστησαν τον Δήμο Τρικκαίων για την τιμητική βραδιά.