Μια όμορφη διαδρομή στους πρόποδες του Κισσάβου από τον ΣΟΧΤ

DSCF8580_copy

Επιτυχημένη κρίνεται η νυχτερινή «εξόρμηση» το βράδυ της Παρασκευής στο πάρτι που διοργάνωσε ο ΣΟΧΤ στο Μύλο Ματσόπουλου. Το κέφι κράτησε μέχρι τις πρώτε πρωινές ώρες σε ροκ ρυθμούς. Τέσσερεις τυχεροί κέρδισαν τα δώρα που κληρώθηκαν 1)τριήμερο στο Bansco (Lipas Travel)(095) και διανυκτέρευση  2)St. George, Χρυσομηλιά (012) 3) «Ξύλινο Χωριό», Περτούλι (093) και 4) «Παπαναστασίου», Ελάτη (045).

Μετά τη δύσκολη «ανάβαση» της Παρασκευής δεκάδες φίλοι ακολούθησαν και αυτή την Κυριακή τον ΣΟΧΤ στους πρόποδες του Κισσάβου. Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού δεν ευνοεί τις διαδρομές σε μεγάλο υψόμετρο οπότε μια τέτοια διαδρομή ήταν ότι καλύτερο.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το χωριό Μελιβοία σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρα και ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση μετά την πρόσφατη ανακατασκευή, φτάσαμε σχεδόν ως τη θάλασσα. Το μονοπάτι κινείται παράλληλα με το ρέμα τις περιοχής και η φύση ήταν πλούσια σε όλο το μήκος της διαδρομής. Ξεχωριστό βέβαια θέαμα ήταν ο καταρράκτης και τα όμορφα ξύλινα γεφυράκια. Πλατάνια και καστανιές κυριαρχούσαν στην ιδιαίτερα πλούσια χλωρίδα της περιοχής και στο χαμηλότερο υψόμετρο ευχάριστη χρωματιστή πινελιά ήταν οι κουμαριές που ήταν φορτωμένες και μας πρόσφεραν ένα ιδιαίτερο γλύκισμα.

PB200289_copy

Η κατάληξη για τσιπουράκι και καλό μεζέ στην παραλία ήταν επιβεβλημένη. Την ερχόμενη Κυριακή ο ΣΟΧΤ και η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο βορίων αθλημάτων για προπονητές στελέχη αγώνων και φοιτητές ΤΕΦΑΑ στο Μύλο Ματσόπουλου.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες του συλλόγου μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6986573367  ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του συλλόγου www.soxt.gr.