Μια εκδήλωση για τις γυναίκες στην Επανάσταση του 1821

Με αφορμή το βιβλίο της Βασιλική Λάζου «Γυναίκες και Επανάσταση», ο φιλόλογος-ιστορικός Κώστας Μιχαλάκης συζητά με την συγγραφέα την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στον Δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων, στον Μύλο Ματσόπουλου.

Η προσφορά των γυναικών στην επανάσταση, οι συνθήκες ζωής τους πριν και μετά από αυτήν, ιδιαίτερες μορφές, όπως η Μαντώ Μαυρογένους, οι τύχες των γυναικών του Μεσολογγίου και άλλες πτυχές θα παρουσιαστούν σε αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση που παρουσιάζει την συμμετοχή του «άλλου μισού του ουρανού» στον Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Η Βασιλική Λάζου είναι διδάκτωρ ιστορίας, με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Διδάσκει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. ως ειδικό διδακτικό προσωπικό, αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο πάνω σε ιστορικά θέματα, ενώ συμμετέχει σε πολλές συλλογικές προσπάθειες ανάδειξης της ιστορίας του τόπου μας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Τρικάλων, την επιτροπή 1821 του Δήμου Τρικκαίων και την Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα