Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Δήμο Φαρκαδόνας

Από την περασμένη Παρασκευή το όχημα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον Δήμο Φαρκαδόνας, ξεκίνησε να μετράει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε σημεία του Δήμου μας. Πρώτος σταθμός του το Γενικό Λύκειο της Φαρκαδόνας μετά από αίτημα του Διευθυντή του σχολείου. Βρίσκεται στον προαύλιο χώρο, έχοντας ήδη αρχίσει τις μετρήσεις.

Το όχημα είναι ένα από τα 57 που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και οι μετρήσεις αφορούν στην Ηλεκτρομαγνητική Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία. Δηλαδή στην ακτινοβολία από κεραίες τηλεόρασης, ραδιοφώνου, κινητών, wifi (ασύρματο δίκτυο), μετεωρολογικούς δορυφόρους (γεωστατικοί), καθώς και από άλλες πηγές ακτινοβολίας.

Παρόν στην “πρώτη” μέτρηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κωνσταντίνος Γιώτας, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Βαγενάς Αθανάσιος και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Τρικκαίων Χρυσόμαλλος Γιώργος.

Οι μετρήσεις για το σχολείο ήδη βρίσκονται αναρτημένες στον σύνδεσμο https://paratiritirioemf.eeae.gr/el/component/emf/754?view=area&layout=infograph&Itemid=0 και από εδώ και στο εξής οι μελλοντικές μετρήσεις θα αναρτώνται στο σύνδεσμο https://paratiritirioemf.eeae.gr/el/measurements/list.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική συνεργασίας τους, τον κ. Γιαλόφα Αγαμέμνων μέλος της ομάδας της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και τον κ. Γιώργο Χρυσόμαλλο ειδικό συνεργάτη του Δ. Τρικκαίων.