Μετατάξεις, απολύσεις, σε 10-15 δήμους που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης

dimarxeio_trikalon_5_thumb_medium500_0

Μείωση του προσωπικού σε 10 με 15 δήμους οι οποίοι θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα εξυγίανσης,  μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων αλλά και απολύσεων σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη την Πέμπτη, ωστόσο δύο ημέρες πριν ο υφιστάμενός του υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος έσπευσε με ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις να προαναγγείλει ένα τμήμα του.

Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, στόχος είναι «μέχρι το τέλος του έτους οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ να είναι ισοσκελισμένοι γιατί διαφορετικά ένα έλλειμμα 2 δισ. θα έρθει να προστεθεί σ’ αυτό της γενικής κυβέρνησης και να το ανεβάσει κατά 1%». Μάλιστα, τόνισε ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος «θα εφαρμοστεί πρόγραμμα υποχρεωτικών μετατάξεων… Οι θέσεις αυτές θα «προκηρυχθούν» για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, θα προχωρήσουμε είτε μέσω εφεδρείας είτε  κατευθείαν και σε απόλυση. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών προχωράει στη συστηματική καταγραφή των πιεστικών αναγκών των ΟΤΑ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το οποίο έχουν τη δυνατότητα να μισθοδοτούν. Οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν από το πλεονάζον προσωπικό των δήμων του προγράμματος εξυγίανσης.