Μετά τους υπαλλήλους σειρά των ελεύθερων επαγγελματιών για το επίδομα των 800 ευρώ

Άνοιξε την Μεγάλη Τετάρτη η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις στην ΑΑΔΕ από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρούς επιχειρηματίες, που πλήττονται από την πανδημία, για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προηγηθεί οι αιτήσεις των υπαλλήλων των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω του κορονοϊού και ήδη αυτές τις μέρες έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα επιδόματα στήριξης.

Για την ώρα γίνονται αποδεκτές αιτήσεις για “μικρούς”, που απασχολούν ως 5 εργαζόμενους. Ωστόσο, την επόμενη Παρασκευή κι αφού θα έχει προηγηθεί σχετική τροπολογία, ο κύκλος δικαιούχων θα διευρυνθεί συμπεριλαμβάνοντας ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν ως 20 εργαζόμενους.

Το my Business Support είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την αποτύπωση και την παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων που συνθέτουν το προφίλ τους.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει την υποδοχή αιτήσεων και πληροφοριών για οικονομικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις που χορηγούνται σε επιχειρήσεις μέσα από το σύστημα TAXIS NT της ΑΑΔΕ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα υποδέχεται τις αιτήσεις των επιχειρήσεων:

-για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

-για τη χορήγηση της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού (800 ευρώ)

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων είναι οι:

-21/4 για την επιστρεπτέα προκαταβολή
-24/4 για την αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ