Μεσογειακή λαχανοσαλάτα με λεμονάτη βινεγκρέτ και σπασμένη φέτα

Υπέροχη και θρεπτική σαλάτα με τραγανό λάχανο και πολύχρωμα μεσογειακά λαχανικά, με λεμονάτη βινεγκρέτ (χωρίς μαγιονέζα) και κομμάτια φέτας.

Ταιριάζει υπέροχα δίπλα σε κρεατικά, όπως κοτόπουλο στο φούρνο και κεφτεδάκια, συνοδεύει επίσης γευστικά τα θαλασσινά όπως γαρίδες με σκορδοβούτυρο, τηγανητά καλαμαράκια και γεμίζει σάντουιτς, τορτίγιες και μπέργκερς.

Υλικά για τη Συνταγή

Για την βινεγκρέτ

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

¼ φλιτζανιού χυμό λεμόνι

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την σαλάτα

450 γραμμάρια τριμμένο μίγμα λάχανο και καρότο (mix)

½ πιπεριά κόκκινη στρογγυλή, κομμένη σε μικρούς κύβους

½ πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μικρούς κύβους

½ ξερό κρεμμύδι, κόκκινο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

¼ φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

65 γραμμάρια μαύρες ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες ή στη μέση

55 γραμμάρια φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια

Εκτέλεση

1.Αρχικά, ετοιμάστε την βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ ή ένα βαζάκι βάλτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά ή βάλτε το καπάκι και χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη σάλτσα. Αφήστε στην άκρη.

2. Κόψτε τις πιπεριές, το κρεμμύδι (αν χρησιμοποιήσετε) και ψιλοκόψτε το μαϊντανό. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μίγμα τριμμένου λάχανου και καρότου, τις ελιές και την σπασμένη φέτα και ανακατέψτε.

3. Περιχύστε με τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε πάλι καλά, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά και να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρετε με κρεατικά ή θαλασσινά.

topontiki.gr