Μέρκελ σε Αθήνα: «Μην τα μπερδεύετε! Άλλο η προσφυγική κρίση, άλλο το Μνημόνιο»

TSIPRAS MERKEL 26

Η Μέρκελ ξεκόβει τις ελπίδες, που είχαν καλλιεργηθεί από την ελληνική πλευρά για διαπραγμάτευση για το χρέος με «όπλο» την προσφυγική κρίση, αφού αποσυνδέει το ένα ζήτημα με το άλλο.
Ειδικότερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ζήτησε «να μην συνδέονται τα θέματα του βάρους που υφίσταται η Ελλάδα με την εφαρμογή του γ´ προγράμματος στήριξης».

«Στην συνάντηση της Κυριακής στις Βρυξέλλες αποτέλεσε θέμα και η στήριξη της Ελλάδας στην υλοποίηση της αποστολής της. Ειδικά στην εγκατάσταση των Hotspot, η Ελλάδα θα λάβει εκτεταμένη βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποσχεθεί στην Ελλάδα πόρους, άμεση βοήθεια, από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης. Δεν ισχύει ότι η Ελλάδα – αυτό δεν μπορεί και να το περιμένει κανείς – πρέπει να τα βγάλει πέρα εντελώς μόνη της. Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη αποστολή και η Ευρώπη θα την βοηθήσει να υλοποιήσει αυτη την αποστολή. Αυτό δεν είναι λόγος να συγχέουμε τα δύο θέματα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

.http://thecaller.gr