Μέρες “Ιανού” ξαναζούν τα ορεινά του νομού Καρδίτσας

Δύσκολο ήταν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη (12/1) για τον ορεινό και ημιορεινό όγκο του νομού από την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση, που έδωσε μεγάλες ποσότητες νερού, επιδεινώνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας είναι αυτοί στους οποίους παρουσιάστηκαν οι δυσκολότερες καταστάσεις ενώ σοβαρή δυσλειτουργία υπάρχει και στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στην διασταύρωση Μουζακίου προς Πορτή (δρόμος Καρδίτσα-Άρτα), για την οποία ήδη σας ενημέρωσε με ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net.

Για το συγκεκριμένο σημείο ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης μας είπε πως το νερό έχει «φάει» κομμάτι του δρόμου και η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς, ώστε αν χειροτερέψει να κλείσει ο δρόμος.

.Αντίθετα στον πεδινό όγκο τα πράγματα είναι πιο ομαλά προς το παρόν ως προς τα νερά. Από το γραφείο τύπου του Δήμου Καρδίτσας ενημερωθήκαμε για απουσία ανησυχητικών καταστάσεων σε αυτή την χρονική στιγμή. Ο δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος μας είπε πως αν υπάρξουν φαινόμενα αυτά θα παρουσιαστούν αρκετές ώρες αργότερα και πως αυτή την ώρα (πρωί Τρίτης) η εικόνα των ποταμών δεν εμπνέει ανησυχία. Τέλος ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου μας μίλησε για ανεβασμένη στάθμη στον Πηνειό από τα νερά του Μέγα αλλά χωρίς και εδώ να προκαλείται, προς το παρόν, έντονη ανησυχία. Σε κάθε όμως περίπτωση οι μηχανισμοί των ΟΤΑ με πεδινές εκτάσεις είναι σε ετοιμότητά.

Κομμένος ο δρόμος για Λεοντίτο και Μεσοβούνι

.Στις περιοχές, τώρα, με προβλήματα έχουμε το Λεοντίτο και το Μεσοβούνι του Δήμου Αργιθέας χωρίς δυνατότητα πρόσβασης, καθώς, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος κ. Τσιατσιάνης, η προσωρινή πρόσβαση που είχε δημιουργηθεί καταστράφηκε εκ νέου από τα νερά. Σημαντικά θέματα αντιμετωπίζουν  και πολλές άλλες προσωρινές παρεμβάσεις που έγιναν μετά τον “Ιανό”, χωρίς πάντως, την δεδομένη στιγμή να παρουσιάζονται επιπλέον προβλήματα προσβασιμότητας.

Ζημιές όμως που θα απαιτήσουν εκ νέου να αποκατασταθούν υπάρχουν και εν μέρει επιστρέφουν τον Δήμο στις μέρες του “Ιανού”.

Επίσης τα νερά του Αχελώου βρίσκονται οριακά κάτω από τη γέφυρα Κοράκου, ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται και υπάρχουν αρκετές καταπτώσεις κυρίως στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.¨Αντίθετα ο κεντρικός οδικός άξονας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών.

Χωρίς πρόσβαση το Πλακωτό-επιδείνωση του φαινομένου των καθιζήσεων

.Σοβαρά θέματα υπάρχουν και στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο επικοινωνήσαμε την ώρα που βρισκότανε με μηχανικούς στο Πλακωτό, όπου ο δρόμος έχει καταστεί αδιάβατος καθώς κόπηκε στο σημείο που πέρναγε το ρέμα.

Παράλληλα τόσο στο συγκεκριμένο οικισμό όσο και στην Πεζούλα, το πρόβλημα με τις καθιζήσεις επιδεινώθηκε το τελευταίο 24ωρο, ενώ παρουσιάζεται και αυξημένος αριθμός καταπτώσεων σε ολόκληρο το Δήμο.

Το πρόβλημα εξετάζεται επί τόπου από τους αρμοδίους αλλά είναι φανερό πως δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης είναι δύσκολο να υπάρξει.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας διακοπές κυκλοφορίας υπάρχουν στα ακόλουθα σημεία:

.

Π.Κ.

karditsalive.gr