Μέρα σχολικού αθλητισμού με το Στέλιο Βάσκο στο Ριζαριό

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτέμβριου, πολλά ποδηλατάκια μαζεύτηκαν στο σχολείο. Όλα σχεδόν τα παιδιά, ήρθαν με τα δίκυκλα τους. Ο λόγοςήταν ότι  μας επισκέπτεται ένας θρύλος για την  παγκόσμια, την ελληνική και τρικαλινή  ποδηλασία, ο Στέλιος Βάσκος.

Οι πρώτες ώρες της μέρας πέρασαν με παιχνίδια  αθλήματα και συμμετοχή όλων των τάξεων.

Όταν έφτασε ο Στέλιος τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, γιατί τον είδαν να έρχεται με το ποδήλατο του. Ο «εθνικός» μας ποδηλάτης αγκάλιασε τα παιδιά και άνοιξε την καρδιά του μιλώντας, όχι τόσο για τα επιτεύγματα του, μα πιότερο για τους τρόπους , τις συνθήκες και την οδηγική συμπεριφορά των ποδηλατών.

Επειδή στην πόλη μας το ποδήλατο είναι παράδοση, ο Στέλιος Βάσκος τόνισε στα παιδιά, ότι προέχει η ασφάλεια τους όταν οδηγούν ποδήλατο, φορούν το κράνος απαραίτητα και ακολουθούν τον ΚΟΚ. Τόνισε και τα προβλήματα που συναντούν οι ποδηλάτες στην καθημερινότητα τους, ανέφερε όμως και τα προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι από αυτούς.

Εκτός αυτών ο Στέλιος μίλησε με τα παιδιά απαντώντας σε ερωτήσεις τους, για την υγιεινή διατροφή,  τις βιταμίνες, τον ύπνο, την άσκηση.

Τα παιδιά τον κατέκλυσαν με ρωτήματα για τους ποδηλατικούς του  άθλους. Αυτός με συγκίνηση και  υπομονή απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις.  Τόνισε στα παιδιά πως αν κάνουν αυτό που αγαπούν, όπως αυτός το ποδήλατο, τότε θα είναι ευτυχισμένοι στη ζωή τους, γιατί η μεγαλύτερη επιτυχία στον άνθρωπο είναι να είναι χαρούμενος κι ευτυχής. Εντυπωσιαστήκαμε από την ηρεμία που έβγαζε προς όλους μας.

Στο τέλος έκαναν όλοι μαζί, τα παιδιά και ο  Στέλιος μια ποδηλατική βόλτα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Στέλιο Βάσκο για την παρουσία του και την αγάπη που έδειξε στα παιδιά.

Ευχόμαστε τα βιώματα που μετέφερε να ευοδωθούν στο νου των μαθητών μας και να γίνουν πράξη.