Μέρα Φωτεινή Γεμάτη Αγάπη και Προσφορά

odigismos4

Μια μέρα διαφορετική ήταν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου για όλους όσους συμμετείχαν στην Παγκόσμια Δράση World Wonder Day, ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν συνολικώς 90 χώρες και αφορά στον τρόπο με τον οποίο, όταν τα παιδιά νοιαστούν, μπορούν να γίνουν θαύματα (λογοπαίγνιο με τις δύο έννοιες της λέξης wonder στην αγγλική γλώσσα).

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Τρικάλων δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από μια τέτοια δράση που έχει στόχο την αλληλεγγύη και έτσι στα πλαίσια της καθιερωμένης Καλής Πράξης των Χριστουγέννων που κάθε χρόνο πραγματοποιεί συγκεντρώθηκαν τρόφιμα απο τα ίδια τα παιδιά και μετατράπηκαν σε κατασκευές.

51171a3638d0001a

 

Έτσι, ο κλάδος Αστεριών με την βοήθεια του κλάδου Οδηγών και Μεγάλων Οδηγών κατασκεύασαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Οδηγικής Αλληλεγγύης και το τριφύλλι, από κονσέρβες που στόλισαν τα ίδια τα παιδιά, ενώ ο κλάδος Πουλιών μας ταξίδεψε με το Τρενάκι της Προσφοράς πάλι φτιαγμένο από τρόφιμα σε συσκευασίες. Ολόκληρη αυτή η δράση και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τα ίδια τα παιδιά, θα αποδοθούν στους έχοντες ανάγκη στον Δήμο Τρικκαίων, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

odigismos1

Από τις 10 το πρωί στήθηκαν όλες οι κατασκευές μπροστά από τον χώρο του Δημαρχείου, ο πεζόδρομος γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα και όλοι, μικροί μεγάλοι, παρακολούθησαν τους κλάδους να παίζουν Οδηγικά παιχνίδια. Στη μία το μεσημέρι ο Δήμαρχος, κύριος Δημήτρης Παπαστεργίου απένειμε πιστοποιητικά σε όσους συμμετείχαν και όλοι έδωσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα σε αυτή την προσπάθεια αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ακούστηκε και όλα τα παιδικά πρόσωπα έλαμψαν από χαρά. Ο εθελοντισμός για άλλη μια φορά έκανε το θαύμα του και όλοι ελπίζουν ότι αυτή η δράση θα προσφέρει μια μικρή ανακούφιση σε όσους την έχουν ανάγκη.

odigismos2

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Τοπικό Τμήμα Τρικάλων

.