ΜΕΡΑ 25 O.B. Τρικάλων: Κλειστή η πόρτα για τις ηγεσίες των δύο μνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ

Από την ώρα που ξεκίνησε η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τους «αποχωρούντες» που ασκούσαν δήθεν «από τα αριστερά» κριτική στη νέα τους ηγεσία. Άλλοτε καλοπροαίρετα απέναντι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και απλών πολιτών, ακόμα και μελών μας και άλλοτε άγαρμπα και σκόπιμα όπως τα «προσκλητήρια» που απεύθυναν από τηλεοράσεως στελέχη της Ομπρέλας.

Κάθε φορά που τέθηκε το θέμα, το ΜέΡΑ25  απάντησε καθαρά και πολιτικά. Διάλογος ναι, αλλά μόνο στη βάση πολιτικών που θα ανατρέπουν την υπάρχουσα αβίωτη κατάσταση για τον λαό μας.  Απευθύναμε μάλιστα κάλεσμα να παραβρεθεί στο Συνέδριο μας σε όποιον ήταν διατεθειμένος να συζητήσει πάνω σε αυτή τη βάση, δίνοντας στη δημοσιότητα και 10 βασικά σημεία για την εκκίνηση του διαλόγου αυτού.

Πριν περάσουν τρεις μόλις ημέρες από την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο προαλειφόμενος για επικεφαλής των αποχωρούντων από το κόμμα της ακόμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ερωτώμενος για συνεργασία με το ΜέΡΑ25, απέκλεισε κατηγορηματικά τέτοιο ενδεχόμενο. Κυρίως όμως στο κείμενό τους οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν την απάντηση στο δικό μας κάλεσμα, λέγοντας πως μένουν πιστοί στις πολιτικές που εφάρμοσε η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα την περίοδο 2015-2019.

Συνεπώς μετά από όλα αυτά πήραμε σαφή και οριστική απάντηση στο κάλεσμα που απευθύναμε, έστω και αν δεν χρειάστηκε ποτέ να συναντηθούμε.

Είναι αδιόρθωτοι. Τόσο αυτοί που φεύγουν όσο και αυτοί που μένουν, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν το σχέδιο που έφερε μέχρι εδώ τη χώρα. Απορρίπτουν οποιαδήποτε εναντίωση και ρήξη με το κατεστημένο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, των funds, της κερδοσκοπίας, εν τέλει της ίδιας της τρόικας που ακόμα κάνει κουμάντο στην χώρα.  Δεν τρέφαμε αυταπάτες αλλά όπως λέγαμε, πάντα ελπίζαμε ο ΣΥΡΙΖΑ ή τα κομμάτια του κάποτε να επιστρέψουν στην Αριστερά. Η συζήτηση λοιπόν, με αυτά τα στελέχη, τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Όμως ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τόσα λάθη και διαψεύσεις αξίζει πολύ καλύτερα. Ο λαός μας αξίζει πολύ καλύτερα.

Το ΜέΡΑ25 προχωρά λοιπόν συγκροτημένα στο 2ο Διαβουλευτικό του Συνέδριο, στις 8, 9 και 10 Δεκέμβρη .Θέτει τις προγραμματικές του θέσεις  υπόψιν της κοινωνίας, υπόψιν των κινημάτων της οικολογίας, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και του δημόσιου χώρου.  Συναντιέται με φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις, ανένταχτους της Αριστεράς, απλούς ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να παλέψουν για λύσεις και για ρήξεις και όχι για την επανάληψη του δόγματος «Δεν υπάρχει εναλλακτική».  Εκεί, σε αυτά τα νερά, μπορεί να γεννηθεί κάτι καινούργιο για την Αριστερά. Και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό.

ΜέΡΑ25 Τρικάλων