Mένουμε σπίτι και φτιάχνουμε λαχανόρυζο με ελιές και κάπαρη

Ενα νηστίσιμο, οικονομικό και εύκολο φαγάκι, για μεγάλη απόλαυση στις μέρες του εγκλεισμού στο σπίτι. Είναι μία παραλλαγή του κλασσικού λαχανόρυζου, η οποία κάνει το πιάτο μας πιο ενδιαφέρον γευστικά, αλλά και οπτικά! Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κατά προτίμηση άσπρο, ψιλοκομμένο
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πάπρικα γλυκιά
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Λίγο δυόσμο
10 ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει μέσα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κι όταν “γυαλίσει” προσθέτουμε το λάχανο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε 1 λεπτό το αλκοόλ να εξατμιστεί και συμπληρώνουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά ώστε να δέσει όμορφα η σάλτσα. Αφού περάσει το τέταρτο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, 3 φλυτζάνια ζεστό νερό,τις άλλες τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το λαχανόρυζο να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά άλλα 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Όταν ετοιμαστεί το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το στολίζουμε από πάνω με τις ελιές, την κάπαρη και το δυόσμο ψιλοκομμένο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

tastyday.gr